
В дошкільному закладі створено умови для харчування дітей різних вікових груп.
Встановлено 3 разове харчування, наявні меню-вивіски (денне меню) з зазначенням об’єму страв для дітей раннього та дошкільного віку.
НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ
Закон України "Про дошкільну освіту"
Закон України "Про дитяче харчування"
Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"

Харчоблок, комори, овочесховище дошкільного закладу утримуються відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. Харчоблок має необхідні приміщення, забезпечений проточною гарячою та холодною водою, електроводонагрівачем, оснащений необхідним технологічним обладнанням, яке знаходиться в робочому стані. Харчоблок забезпечено достатньою кількістю кухонного посуду, розділочного та дрібного інвентарю, який промарковано та використовується за призначенням. Комора оснащена: електронними вагами, стелажами, в достатній кількості холодильним та морозильним обладнанням, яке дозволяє дотримуватися товарного сусідства, термометри, гігрометри для контролю температури та вологості в коморі.
Вимоги щодо дотримання санітарно-гігієнічного режиму виконуються. У місцях для миття посуду є інструкції щодо правил миття посуду, використання мийних засобів,обробки сирої та готової продукції. Харчоблоки забезпечено кваліфікованими кадрами згідно штатного розпису.
Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах
Чи можна змінювати меню дитини на вимогу батьків |